Zašto Treba Učiti Strane Jezike ?

Poznavanje stranih jezika u današnjem globalnom društvu ima mnogo prednosti, posebno ako nam jezik treba za studije, posao ili putovanje. Učenje drugog jezika može imati pozitivan uticaj na vaše zdravlje ali i povoljno uticati na vaše odnose u društvu. Kako vam učenje stranog jezika može pomoći u svakodnevnom životu?

  • Upoznaćete Nove Ljude

Ukoliko jezik učite u grupi, odmah ćete steći nove prijatelje sa kojima ćete taj jezik koristiti. Ili, ako otputujete negde i uspešno primenite šta ste naučili, iznenadićete se koliko su ljudi otvoreni ako govorite njihov maternji jezik.

  • Dobićete Bolji Posao

Dobro znanje drugog jezika može značajno povećati vaše šanse za dobijanje posla, i dati vam prednost u odnosu na druge kandidate. Znanje jezika će vam olakšati pregovore i komunikaciju sa klijentima iz inostranstva, a možete biti i dobro plaćeni za posao koji obavljate.

 

  • Imaćete Bolju Pažnju i Pamćenje

Učenje i korišćenje drugog jezika poboljšava pamćenje i pažnju, i ima veoma pozitivan uticaj na naš mozak. Govornici dva jezika su racionalniji, donose bolje odluke, i bolje opažaju okolinu. Drugi jezik pozitivno utiče na maternji ,jer nas uči strukturi jezika uopšte. Ukratko, bićemo pametniji i mentalno zdraviji.

  • Lakše ćete Putovati

Učenje novog jezika otvara čitav svet novih mogućnosti. Ako govorite strani jezik, možete otputovati bilo gde i nećete imati problema u komunikaciji. Moći ćete slobodno da pričate sa lokalnim stanovnicima i drugim turistima, što će vam otvoriti vidike i otkriti različite svetske kulture.

  • Imaćete Više Samopouzdanja

Naučićete da sebi kažete: „Da, ja to mogu!“. Vaše samopouzdanje raste kada usavršite neku novu veštinu. Da biste savladali novi jezik, bitno je da pričate sa izvornim govornicima i osobama koje jezik dobro znaju. Upotreba jezika će vam  pomoći da proširite vidike i svoje životno iskustvo, a  bićete i zanimljiviji drugim ljudima.

Učenje stranih jezika je neophodno za život u modernom svetu. Potrebno je izdvojiti vreme i uložiti napor, ali prednosti koje dobijate znanjem drugih jezika su višestruke. Jezici će vam otkriti svet iz nove perspektive, i olakšati sporazumevanje. Za učenje stranog jezika ne postoje starosne granice. Koji jezik vi birate?


Share this post