10 Top Saveta Kako Da Najefikasnije Učite Engleski Kod Kuće

Da bi ste tecno pricali Engleski nije uvek potrebno da zivite u inostranstvu. Nije čak potrebno ni da napustate svoj rodni grad. Potrebno je samo malo truda, zato poslušajte ove korisne savete...Evo prvih 5
  • Neka engleski jezik bude svuda oko vas

Potrudite se da engleski postane deo vaseg svakodnevice kod kuce. Mnoge stvari mozete raditi na engleskom! Napravite listu za kupovinu, slušajte muziku, čitajte novine i knjige- i sve to na engleskom, a možete da pišete i dnevnik ili blog na engleskom!
  • Nadjite prijatelje medju Englezima

Iako ne zivite u engleskom govornom području, verovatno u vasem okruzenju ima stranaca.
Nadjite načina da upoznate English native speakers, posećujte strane barove i restorane,
postanite član nekog sportskog ili društvenog kluba. Možete čak i da volontirate kao lokalni
turistički vodič i tako upoznate puno Engleza!
  • Pronadjite partnera za učenje

Nije vam bas uvek potreban native speaker! Nadjite partnera sa kojim ćete vežbati ili osnujte Engleski klub - tu ćete moći redovno da vezbate, naravno, motivišete jedni druge!
  • Koristite što više autentičnih materijala

Čitanje udžbenika može ponekad malo i da dosadi, zar ne? Probajte da čitate autentične tekstove koje su pisali Englezi za Engleze! Isprva može biti pravi izazov, ali uskoro postaje prava zabava. Naravno, ako je teško doći do originalnih knjiga i časopisa, tu je Internet- uvek možete čitati vesti na engleskom!
  • Koristite Internet

Na ovaj način ćete stalno biti u kontaktu sa ljudima iz celog sveta. Možete jos mnogo stvari raditi na Internetu- pridružite se raznim forumima i koristite chat rooms, krenite na neki online kurs engleskog! Uz socijalne mreže sve je mnogo lakše, pa i učenje engleskog!

Share this post