4 Zabavna Načina Da Sami Poboljšate Svoj Engleski

Učenje engleskog jezika ne mora uvek da znači sedenje u učionici pokušavajući da razumemo komplikovanu gramatiku. Postoji veliki broj načina kako možemo da poboljšamo komunikaciju na engleskom. Mnogi od njih mogu biti i zabavni.

  • Gledajte Filmove i Televiziju na Engleskom

Svi znamo da su britanski i američki filmovi i TV programi najpopularniji na svetu. Gledajući ih možemo i da učimo jezik. Ako ne možete da pratite film bez titlova, uključite titlove na engleskom jeziku. Tako ćete moći istovremeno i da slušate i da čitate. Budite sigurni da ćete ovako obogatiti svoj rečnik i usvojiti nove gramatičke strukture.

 

  • Čitajte Knjige i Časopise na Engleskom

Čitanje je odličan način da usavršite svoj engleski u slobodno vreme. Možete da čitate kad vam se prohte, brzinom koja vam odgovara, bez profesora koji vam gleda preko ramena i požurkuje vas. Ako ste početnik, uzmite neku knjigu za decu, jer će tu jezik biti lakši nego u knjigama za odrasle.

Možete, takodje, da čitate i časopise. Ne samo da ćete usavršiti svoj engleski, nego ćete saznati puno stvari o lokalnim dogadjajima i kulturi, što može biti od velike pomoći u razgovoru sa ljudima. Ako ste na nižem nivou počnite sa tabloidima jer je jezik jednostavniji i lakše se razume.

  • Slušajte Britansku i Američku Muziku

Slušanje muzike, kao i gledanje filmova i televizije, je super zabavan način za učenje engleskog. Izaberite muziku koja vam se svidja a tekstove svih pesama možete lako pronaći na internetu. Možete da slušate jednu pesmu dnevno, ako naidjete na nešto što ne razumete - guglajte. Za početak izaberite nešto sporije što se lako razume, neku baladu možda. Kasnije, možete da probate neki komplikovaniji tekst, neki rap možda, koji je generalno brži i teži za razumevanje.

 

  • Promenite Jezik na Socijalnim Mrežama i Telefonu

Podesite jezik na Facebooku, Instagramu, Twitteru i telefonu na engleski. Tako možete da usavršavate svoj engleski dok komunicirate sa prijateljima i naučite nove reči i izraze.

Ne možete očekivati da sedite u učionici dva puta nedeljno i da naučite da dobro govorite jezik. Potrebno je mnogo rada i više različitih aktivnosti van škole. Zato, pratite naše savete i učinite učenje engleskog zabavnim! Uskoro ćete primetiti da se koristite njime bez muke!


Share this post