Treba početi na vreme!

Svi znamo da deca lakše uče nego odrasli. Danas, svako dete treba da ima dobre osnove da bi se uklopilo u svet koji se brzo menja pod uticajem tehnologije. U svetu, a i kod nas, postoji veliki manjak programera i IT stručnjaka. Zato je neophodno da se što pre počne sa edukacijom mladih generacija.

 

U okviru Centra Britannica Niš, oktobra je počela sa radom prva škola programiranja za osnovce KodNi.

Prošle par nedelja, prva generacija malih programera završila je prvi modul ove škole. U prostorijama Regionalnog Centra u nišu održana je svečana dodela diploma i prezentacija radova roditeljima.

Mališani su pohadjali časove programiranja za decu od oktobra prošle godine. Na ovim časovima deca se uče algoritamskom načinu razmišljanja i predstavljanju podataka na računaru. Kroz razne zanimljive aktivnosti, prilagodjene uzrastu, upoznaju se sa načinom rada računara I metodama rešavanja problema. Na taj način se razvija sposobnost logičkog razmišljanja i kompjuterska logika.

 

Deca, takodje uče blokovsko programiranje  i programiranje robota. Prave se prvi koraci u programiranju koristeći već ponudjene blokove programa. Tako, deca, kroz igru i zabavu naprave svoje prve programe.

U delu kursa sa robotima, polaznici programiraju robote LEGO i  ROBOSAPIEN da izvršavaju njihove komande.

 

Predavači na ovom kursu su dipl. ing. el. Marija Cvetković i dipl. Ing. el. Sonja Vlahović – Nikolić. Obe profesorke imaju dugogodišnje iskustvo u obrazovanju dece iz oblasti informacionih tehnologija i programiranja.

25 februara ce se održati još jedan besplatan promotivni čas programiranja za osnovce. Pozivamo sve zainteresovane roditelje da dodju sa svojom decom. Prijavljivanje na telefone:

018 294 394

018 244 380

062 244 381

ili preko Facebook stranica Centra Britannica ili KodNi:

https://www.facebook.com/centarbritannica.nis/

https://www.facebook.com/KodNi-1431758383507162/


Share this post