6 Najboljih Aplikacija za Učenje Engleskog

Učenje jezika ima veliki broj prednosti : povoljno utiče na pamćenje, širi vidike, poboljšava percepciju, jednom rečju čini nas pametnijima. Kako tempo života postaje sve brži, sve se više okrećemo tehnologiji za pomoć. Kao i za sve drugo, postoji veliki broj aplikacija koje ti mogu pomoći da naučiš ili usavršiš svoj engleski.

Evo 5 najboljih aplikacija koje nastavnici i učenici mogu koristiti za učenje engleskog jezika i bogaćenje rečnika u bilo kom trenutku, bilo gde na svojim mobilnim uređajima.

Duolingo

Duolingo je jedna od najboljih, ako ne i najbolja aplikacija za engleski jezik i naročito je dobra za početnike. Sa ovom aplikacijom naučićete engleski kroz video igru za samo 20 minuta dnevno.. Duolingo ti nudi lekcije koje sa sedam novih reči u okviru jedne teme i za prelaženje svake lekcije ti dodeljije poene.

Duolingo lekcije se prilagođavaju tvom stilu učenja. Vežbe su prilagođene kako bi korisnicima pomogle u učenju i pamćenju vokabulara. Sve u svemu, Duolingo je odlična aplikacija za učenje engleskog jezika koja pruža puno materijala za učenike na svim nivoima.

Memrise

Memrise koristi kreativan i lak način za memorisanje stranih reči. Cilj ove aplikacije je da pomogne korisnicima da prošire svoj rečnik učenjem  reči na efikasan način. Memrise takođe nudi offline varijantu da se nastavi sa učenjem bez internet konekcije.

Memrise će ti pomoći da naučiš gomilu novih reči lako. Memrise takođe ima kurseve za učenje engleske gramatike na potpuno inovativan način.

Busuu

Busuu vam pomaže da naučite engleski jezik u pokretu, a kvalitet učenja je garantovan jer je zasnovan na jezičkom okviru CEFR-a. Lekcije se kreću od početnih do naprednih kroz bogat rečnik, dijaloge, vežbe pisanja i testove. Busuu je zapravo odlična aplikacija ako želite poboljšati svoj govorni engleski
Sa Busuuom, možete razgovarati sa izvornim engleskim govornicima kako biste vežbali svoj engleski.

Word games

Onima koji uče engleski kao strani jezik, Poboljšajte engleski: word games će doneti stalan napredak u razumevanju. On vam pomaže u učenju novih reči, koncepata I fraza I takodje pruža mnogo mogućnosti za vežbanje.. Namenjen je onima koji već imaju osnovno razumevanje engleskog jezika i koji žele da poboljšaju svoje jezičke veštine.

Babbel

Babbel se više fokusira na sticanje osnovnih konverzacijskih veština. Ovo je odlična jezička aplikacija koja se jako fokusira na rečnik. Babbel takođe omogućava korisnicima da nauče da razumeju jezik završavajući i ponavljajući fraze.

Aplikacija ima četiri različita pristupa - prepoznavanje zvuka, prepoznavanje slike, speling i popunjavanje praznina.  Kod Babbela je definitivno važniji kvalitet vašeg učenja, a ne količina.

Ako je vaš cilj da efikasno naučite novi jezik, onda je Babbel aplikacija za vas!

Lekcije su podeljene na teme iz stvarnog sveta - naučićete kako da se predstavite, naručite hranu i napravite putne aranžmane, tako da svaka reč i fraza koju koristite mogu vam zatrebati u nekoj životnoj situaciji.. Babel koristi zajednički evropski referentni okvir za jezike (CEFR) da podeli časove po težini.

Babbel je aplikacija za jezike koja obećava da će korisnicima pomoći širenje jezičkih horizonta učenjem 14 različitih jezika.

 Rosetta Stone

Rosetta Stone je aplikacija drugačija od svih ostalih koje su danas na tržištu. Drugim rečima, pokušava nas naučiti engleski jezik onako kako bismo ga učili da smo deca koja počinju da uče jezik prvi put. Sadrži vežbe zamišljene da vam pomognu da naučite osnovne reči. Svaki jezik ima raznovrsne lekcije koje je Rosetta Stone program godinama koristio kako bi naučio ljude. To je dobar način ako tražite isproban i delotvoran metod, zasnovan na višegodišnjem iskustvu.

Povrh svega, ova aplikacija ima i platformu gde možete zakazati čas sa izvornim govornikom I tako provežbate svoj engleski.

Takodje, još jedan bonus je i mogućnost uvežbavanja izgovora kako bismo izbegli da nas ljudi ne razumeju ako pogrešno izgovaramo reči.


Share this post