5 Najzabavnijih Igrica Za Usavršavanje Engleskog Jezika

Dosta vam je učenja u učionici, domaćih zadataka i jednoličnih vežbanja gramatike i vokabulara? Želite da provodite slobodno vreme kod kuće, zabavljate se a pri tom i naučite nešto korisno? Na internetu možete da pronađete mnogo sadržaja koji vam mogu pružiti upravo ono što želite. Ali ako nemate vremena da guglate i isprobavate,  evo nekih po našem izboru.

  1. The Grammar of Doom – online igrica

Ovo je prava igra za ljubitelje avantura kojima je potrebna vežba gramatike. Rešavajući gramatičke i jezičke zagonetke, prelazite nivoe i otkrivate tajne sobe magičnog zamka. Kako je igra bazirana na ponuđenim rešenjima, pristupačna je svim nivoima znanja i daje odličnu priliku da se vežba i uči na sopstvenim greškama.

  1. Wordshakeonline igrica

Na sajtu British Councila možete naći dosta zanimljivih igara a mi smo odabrali ovu kao najzgodniju za usavršavanje vokabulara. Oni koji vole trku s vremenom, uživaće u tome da za tri minuta sastave što više reči od ponuđenih slova. Postavljajte i obarajte rekorde i napredujte a da to niste ni primetili!

  1. Crossword Puzzles for ESL Students – online igrica

Ako ste ljubitelj ukrštenih reči a originalne na engleskom vam budu preteške (što može biti slučaj i sa izvornim govornicima), ovde možete naći brojne ukrštenice napravljene upravo za učenike engleskog kao stranog ili drugog jezika. Od najlakših do najsloženijih, partije su prilagođene svim nivoima znanja.

  1. Freerice – online igrica

Ovo je odlična igrica za testiranje vašeg vokabulara: da biste prelazili nivoe, birate sinonime za dobijene reči. U početku vam se može učiniti previse jednostavnom, ali težina raste sa svakim pređenim nivoom. Dodatna motivacija vam može biti i to što se za svaki tačno urađen zadatak donira deset zrna pirinča za ugrožene porodice. Zato igrajte, zabavljajte se, vežbajte svoj jezik i učinite dobro delo!

  1. Words with Friends – mobilna aplikacija

Ova igra je zapravo savremena verzija klasične igre Scrabble – od ponuđenih slova treba sastaviti što dužu reč. Zanimljivo je to što igrate protiv drugih korisnika iz celog sveta pa možete da steknete i nova poznanstva . Naravno, možete i da pozovete svoje prijatelje i da se zajedno zabavljate i takmičite i učite jedni od drugih.

Nadamo se da ćete pronaći nešto po svom ukusu. Uživajte i srećno!


Share this post