4 Laka Koraka Da Naučite Engleski Jezik Uz Pomoć Muzike

 

Gde leži ključ lakog učenja engleskog jezika? Da li u upornosti i odlučnosti? Ili ipak u talentu?

Zapravo nijedna od ovih stvari nije presudna.

Presudan je odgovarajući alat i dobre radne navike. A jedan od najboljih alata nalazi se u samoj našoj blizini, unutar naših mobilnih telefona.

Ukoliko to još niste isprobali, preporučujemo da pokušate učenje engleskog jezika kroz muziku i pesme. Pored toga što je ovo zabavan način za učenje jezika, naučno je dokazano da uz muziku lakše pamtimo što čini učenje produktivnijim

Odaberite odgovarajuće pesme

Web stranice poput YouTube-a i Vimea su prepuni videa s muzikom na engleskom jeziku. Za početak, pronađite video koji sadrži tekst pesme (lyrics) ili uključite opciju subtitles kako biste mogli da pratite tekst. Još jedna preporuka - pronađite pesme koje nisu previše duge ili sa predugim tekstom.

Za početnike, odličan izbor su i pesme iz Diznijevih filmova. Zahvaljujući lako pamtljivoj melodiji i tekstu koji je poput bajke, učenje jezika biće još lakše.

Upoznajte se sa tekstovima

Slušajući pesmu i prateći tekst, sigurno ćete naići na nepoznate reči ili izraze. Pokušajte da na osnovu konteksta prepoznate značenje, a zatim svakako proverite preostale nepoznate reči u rečniku. Ponovite pesmu nekoliko puta, kako biste utvrdili izgovor reči. Povezujući novu reč s pesmom koju volimo lakše usvajamo izraze i širimo vokabular.

 

Redovno obnavljajte vokabular

Uz pomoć alata za pravljenje plejliste na YouTube-u možete jednstavno da pratite koje tekstove ste savladali i po potebi da im se vraćate. Ovakvu listu možete puštati redovno ili joj se povremeno vraćati kako biste proverili da li se sećate teksta ili određenih izraza koje ste ranije učili.

Pevajte, pevajte, pevajte!

Kada savladate melodiju, tekst i njegovo značenje, opustite se jer na red dolazi najzabavniji deo - pevanje! Pevanje naglas pomaže da vežbate izgovor, ali i daje samopouzdanje. Što više vežbate nove reči kroz tekstove pesama, lakše će vam biti da ih kasnije koristite u svaodnevnim situacijama (koje, nažalost, možda nisu tako zabavne kao mini solo koncerti u dnevnoj sobi).


Share this post