Letnji kampovi


Engleski u inostranstvu

U letnjim mesecima, organizujemo odlazak kandidata u škole engleskog jezika u Engleskoj, na Malti i drugim zemljama engleskog govornog područja.

Deca u Engleskoj

04Tokom leta 2010 godine, dvanaestoro dece iz Niša je u organizaciji naše škole boravilo u gradu Norwich u Engleskoj. Putovali smo avionom od Podgorice do aerodroma Luton u Londonu, gde su nas sačekali predstavnici škole i autobusom prebacili do Norwicha.

Deca su bila smeštena u porodicama koje bira škola iz Engleske, i koja strogo vodi računa o njihovom smeštaju – to je praksa koju neguju godinama unazad. Naši engleski domaćini su se svojski trudili da ih ugoste i da im udovolje, u duhu engleske tradicije i gostoprimstva, kako bi se kući vratili zadovoljni, prepuni lepih uspomena. Vreme je bilo detaljno isplanirano i organizovano. Svakog radnog dana, deca su imala nastavu engleskog jezika u trajanju od 4 sata koju su u prostorijama škole izvodili iskusni predavači. Bili su raspoređeni u grupe zajedno sa decom iz drugih zemalja, što je bila jedinstvena prilika da steknu nove prijatelje iz Kine, Španije, Francuske, Italije i Poljske.

Moramo da se pohvalimo da su polaznici naše škole, prema tvrdnjama engleskih profesora, pokazali daleko bolje znanje od onih iz ostalih zemalja. Ostatak dana je bio rezervisan za obilaske znamenitosti, izlete, sportske i zabavne aktivnosti, tako da su deca pored Norwicha posetila i London, Cambridge i Stratford-upon-Avon. Takođe su obilazili diskoteke, probali kuglanje, vozili rolšue, naučili da igraju rounders (tradicionalni engleski sport), igrali pitch&putt u parku, veslali na reci Cam i još mnogo toga što možete detaljnije videti u našoj foto priči. Galerija slika

Norwich

06Učenici engleskog jezika, uzrasta od 12 do 17 godina, su sa Centrom Britannica i ove godine imali priliku da usavršavaju svoje jezičke veštine u Engleskoj, u periodu od 10. do 31. jula. Kao i prethodne godine, letnja škola engleskog jezika održana je u Noriču, u srcu Norfolka, predivne engleske ravnice, nadomak okeana. Savršen ambijent za učenje a i uživanje činila je škola The English Experience u samom centru grada, prijatno i stručno osoblje sa godinama iskustva u predavanju engleskog kao stranog jezika i radu sa decom svih uzrasta, zabavni ‘activity leaders’ koji su svaku vanškolsku aktivnost (bilo da su to tradicionalni engleski sportovi u parku ili poseta istorijskim zamkovima ili muzejima) učinili maksimalno interesantnom i vrednom pamćenja i predivan istorijski a ipak moderan Norič, koji, osim srednjevekovnih atrakcija, tipične engleske arhitekture i tradicionalnog načina života, ima da ponudi i veliki broj šoping centara i druge moderne vidove zabave (odlični bioskopi, laserske igre, klizanje, plivanje, vožnja rolera …). Učenici su i ovoga puta posetili London i Kembridž i ostale znamenitosti nadomak Noriča, a više o tome kako smo se proveli pogledajte u galeriji slika ispod.