4 Zabavna Načina Da Sami Poboljšate Svoj Engleski


ucenje engleskog

Učenje engleskog jezika ne mora uvek da znači sedenje u učionici pokušavajući da razumemo komplikovanu gramatiku. Postoji veliki broj načina kako možemo da poboljšamo komunikaciju na engleskom. Mnogi od njih mogu biti i zabavni.

1  Gledajte Filmove i Televiziju na Engleskom

Svi znamo da su britanski i američki filmovi i TV programi najpopularniji na svetu. Gledajući ih možemo i da učimo jezik. Ako ne možete da pratite film bez titlova, uključite titlove na engleskom jeziku. Tako ćete moći istovremeno i da slušate i da čitate. Budite sigurni da ćete ovako obogatiti svoj rečnik i usvojiti nove gramatičke strukture.

film na engleskom

2  Čitajte Knjige i Časopise na Engleskom

Čitanje je odličan način da usavršite svoj engleski u slobodno vreme. Možete da čitate kad vam se prohte, brzinom koja vam odgovara, bez profesora koji vam gleda preko ramena i požurkuje vas. Ako ste početnik, uzmite neku knjigu za decu, jer će tu jezik biti lakši nego u knjigama za odrasle.

Možete, takodje, da čitate i časopise. Ne samo da ćete usavršiti svoj engleski, nego ćete saznati puno stvari o lokalnim dogadjajima i kulturi, što može biti od velike pomoći u razgovoru sa ljudima. Ako ste na nižem nivou počnite sa tabloidima jer je jezik jednostavniji i lakše se razume.

3  Slušajte Britansku i Američku Muziku

Slušanje muzike, kao i gledanje filmova i televizije, je super zabavan način za učenje engleskog. Izaberite muziku koja vam se svidja a tekstove svih pesama možete lako pronaći na internetu. Možete da slušate jednu pesmu dnevno, ako naidjete na nešto što ne razumete – guglajte. Za početak izaberite nešto sporije što se lako razume, neku baladu možda. Kasnije, možete da probate neki komplikovaniji tekst, neki rap možda, koji je generalno brži i teži za razumevanje.

engleski muzika

4 Promenite Jezik na Socijalnim Mrežama i Telefonu

Podesite jezik na Facebooku, Instagramu, Twitteru i telefonu na engleski. Tako možete da usavršavate svoj engleski dok komunicirate sa prijateljima i naučite nove reči i izraze.

Ne možete očekivati da sedite u učionici dva puta nedeljno i da naučite da dobro govorite jezik. Potrebno je mnogo rada i više različitih aktivnosti van škole. Zato, pratite naše savete i učinite učenje engleskog zabavnim! Uskoro ćete primetiti da se koristite njime bez muke!

Poslednje Vesti

Python je moćan programski jezik koji je jednostavan za učenje…

Pravo vreme da naučite ili osvežite svoj engleski! Javite se…

Sve vesti